مهمترین علت گریه در نوزادان و نحوه رفع آن

Wiki Article


وقتی که تصمیم به بچه دار شدن می‌گیرید باید سپری آهنین برای این مسئولیت بزرگ بپوشید و کفش‌های آهنین به پا کنید. چرا که قرار است نوزاد شما بخش عظیمی از وقت و توجه شما را بگیرد و شما باید برای چنین تغییری آماده باشید. یکی از سخت‌ترین بخش‌های بچه داری زمانی است که نوزاد شما گریه می‌کند و شما نمی‌دانید چرا! به همین دلیل هم نمی‌دانید چه اقدامی جهت آرام کردن او انجام دهید و این چرخه تا مدت زمان طولانی و عذاب آوری برای فرزند و والدین ادامه دارد. در حقیقت گریه نوزادان یک آلارم هشداردهنده است که نشان از یک وضعیت نامطلوب برای او دارد. نوزادان در هنگام احساس ناراحتی به هر دلیلی گریه می‌کنند و به این شیوه درد و مشکل خود را بیان می‌کنند تا شما اقدام لازم نظیر رزرو نوبت دکتر اطفال انجام داده و به او مراجعه کنید؛ البته مواردی هستند که نوزادان بی دلیل گریه می‌کنند که هیچ کاری نمی‌توان برای آن انجام داد اما اگر دلایل عمده گریه در نوزادان را بدانید بهتر می‌توانید با این موضوع کنار آیید.





دلایل گریه در نوزادان





در ادامه دلایل عمده گریه در نوزادان و راهکارهایی برای آنها آورده شده است اما به خاطر داشته باشید به عنوان یک والد، شما می‌توانید به غریزه خود اعتماد کنید و در هر زمانی که حس می‌کنید گریه نوزادتان در اثر بیماری و ناخوش احوالی است با گرفتن نوبت دکتر اطفال و مراجعه به او، از نگرانی‌های خود بکاهید.





گرسنگی





همه ما زمانی که گرسنه می‌شویم به دنبال غذا و رفع آن می‌رویم اما نوزادان چنین امکانی را ندارند و باید برای دریافت شیر منتظر بمانند تا کسی به آنها توجه کند! همچنین آنها هنوز امکان صحبت کردن ندارند و نمی‌توانند درباره گرسنگی خود صحبت کنند، پس وقتی گرسنه می‌شوند از تنها ابزار خود یعنی گریه استفاده می‌کنند تا اطرافیان را متوجه این موضوع کنند. به همین دلیل است که شایع‌ترین دلیل گریه در نوزادان گرسنگی است و اولین چیزی که به ذهن دیگران در برابر گریه نوزادان می‌رسد شیر دادن به او است. دانستن علائم و نشانه‌های گرسنگی باعث می‌شود کار به گریه نوزاد نکشد؛ این نشانه‌ها شامل مواردی نظیر بهانه گیر شدن نوزاد، در آوردن حالت عجیب با لب‌ها و ملچ و ملوچ کردن، خوردن دست و یا انگشتان و همچنین تلاش برای یافتنِ سینه مادر می‌شود.





دردهای شکمی





پس از گرسنگی، دردهای شکمی از دلایل شایع برای گریه ممتد نوزادان است. اگر با دست کشیدن و ماساژِ نوازش گونه ناحیه شکم و یا خواباندن او روی شکم تا حدی آرام می‌گیرد به احتمال زیاد گریه او ناشی از شکم درد است. این مورد برای نوزادانی که از شیر خشک تغذیه می‌شوند شایع‌تر است. پیدا کردن شیر مناسب برای نوزادان یک چالش است البته رزرو نوبت دکتر اطفال و مراجعه، می‌تواند در حل این چالش شما را یاری کند اما به طور کلی هر شیری مناسب هر نوزادی نیست. استفاده از شیر نادرست و داشتن آلرژی به آن حساسیت به لاکتوز، ریفلاکس و یا بالا آمدن اسید معده، یبوست و یا انسداد روده، همچنین گازهای شکمی می‌توانند دلیل این دردهای شکمی باشند که بهترین کار در چنین مواردی، رزرو نوبت دکتر اطفال و مراجعه به آن و یا مشاوره با متخصص کودکان است.





نیاز به آروغ زدن





اگر به شیر خوردن نوزادان دقت کرده باشید به خصوص زمانی که به شدت گرسنه هستند متوجه خواهید شد که آنها حجم قابل توجهی از هوا را نیز به همراه شیر می‌بلعند. ورود هوا به معده و شکم آنها می‌تواند سبب دل درد و ناراحتی او شود. البته همه نوزادان این گونه نیستند و برخی از آنها هیچ زمانی به آروغ زدن نیازی ندارند؛ اما کم نیساند نوزادانی که بعد از شیر خوردن باید حتما آروغ بزنند تا آرام بگیرند. برای این کار می‌توانید او را به آغوش بکشید طوری که سر او روی شانه شما قرار بگیرد، حال با ضربات آرام و مکرر دست به کمر او به آروغ زدن بهتر و سریع‌تر کمک کنید.





نیاز به خواب





حتما با خود فکر می‌کنید که نوزادان همیشه خواب هستند و در تنها چیزی که مشکل پیدا نمی‌کنند خوابیدن است! اما اشتباه می‌کنید چرا که خواب نوزادان نیز می‌تواند به هم بریزد و از آنجایی که به خواب زیاد نیاز دارند این مسئله باعث گریه کردن آنها می‌شود. قرارگیری در محیطی غریبه و ناآشنا، سر و صدا، نور و یا حتی خستگی زیاد از مواردی هستند که می‌توانند خواب نوزاد شما را به هم ریخته و او را ناراحت کنند. بهترین کار در چنین شرایطی این است که موارد به هم زننده خواب را از بین ببرید. اگر بی خوابی و گریه او ادامه داشت بهتر است با رزرو نوبت دکتر اطفال و مراجعه به مطب او از نبودن مشکل جدی کسب اطمینان کنید.





در آوردن دندان





در آوردن دندان همانند دندان عقل بزرگسالان را نیز به گریه می‌اندازد چه برسد به نوزادان نحیف و تحریک پذیر! در آوردن دندان در لثه‌های حساس آنها می‌تواند باعث ایجاد درد و گریه آنها شود. این اتفاق که در حدود ۴ تا ۷ ماهگی می‌افتد علاوه بر ایجاد درد، خارش نیز ایجاد می‌کند. ماساژ لثه‌های آنها با انگشتان تمیز و یا دادن دندان‌گیر به آنها، سبب کاهش درد و خارش و آسان‌تر گذشتن این دوره بحرانی برای آنها می‌شود.





بیماری





اگر دلیل گریه نوزاد شما هیچکدام از موارد گفته شده نبود ممکن است زمانی برای نگرانی باشد. البته همانطور که گفته شد نوزادان گاها بی‌دلیل گریه می‌کنند جوری که هیچکس جز خود آنها دلیلش را نمی‌داند اما اگر تمام موارد گفته شده را بررسی کرده‌اید و همچنان نوزاد شما به گریه ادامه می‌دهد بهتر است به فکر رزرو نوبت دکتر اطفال بیافتید. ممکن است دلیل گریه از دردهای شکمی فراتر باشد و حتی قضیه به جدیت به در رفتگی استخوان دست در اثر دست به دست کردن و بلند و یا بغل کردن اشتباه او باشد!





رزرو نوبت دکتر اطفال در دکتریاب





دکتریاب یک سایت فوق العاده و قدیمی در حوزه معرفی و نوبت دهی پزشکان است که سبب راحتی شما در امر مراجعه به پزشک می‌شود. این سایت نوبت دهی پزشکان متخصص به صورت آنلاین، با فراهم آوردن امکان رزرو آنلاینِ نوبت دکتر اطفال و یا هر پزشک متخصص دیگری و حتی مشاوره تلفنی با متخصص اطفال و کودکان است و  باعث جلوگیری از هدر رفتن وقت شما در رفت و آمدهای مکرر به مطب پزشکان می‌شود و شما می‌توانید به راحتی چند کلیک از هر جایی که باشید و یا در هر ساعت از شبانه روز با مراجعه به دکتریاب به نشانی اینترنتی doctor-yab.ir به راحتی هر چه تمام‌تر اقدام به رزرو نوبت پزشک مورد نظرتان کنید.


Report this wiki page